Norges billigste bøker

Mat og drikke

Her finner du spennende bøker om Mat og drikke. Nedenfor er et flott utvalg på over 68.624 bøker om emnet.
Vis mer
Filter
Filter
Sorter etterSorter Populære
  • - enkel thaimat fra Warunees kjøkken
    av Warunee Bolstad
    449,-

  • - sunne, rimelige og raske oppskrifter
    av Nathan Anthony
    359,-

    Er du hekta på Airfryer? Ønsker du et sunnere alternativ? Her får du 80 oppskrifter på raske, sunne og velsmakende retter. Bestselgerforfatter og hjemmekokk Nathan Anthony er opptatt av å bruke gode og næringsrike ingredienser som får deg til å føle deg bra hver dag! Her finner du forretter og snacks, kjappe lunsjer, hverdagsmiddager og lekre søtsaker - både kjente retter som kyllingvinger og ravioli samt nyskapninger som søtpotet-curry og fisketaco. Dette er mat til både hverdag og fest, skreddersydd for deg som vil ha sunn mat som ikke tar en evighet å lage.

  • - oppskrifter på digg mat
    av Eyvind Hellstrøm
    372,-

    Matlaging bringer folk sammen. Å lage god mat hjemme handler om å bruke alle sansene. God mat er veien til gode opplevelser, godt humør, gode relasjoner, samhold og inspirasjon på alle plan. Til Ungdommen er stjernekokken Eyvind Hellstrøms budskap til nettopp ungdommen. Sammen med bonussønnen Nils Rennan Lilleheie på 14 år lager Eyvind Hellstrøm en annerledes kokebok med kul mat som alle vil digge. Her er superenkle oppskrifter, smarte middager og kul mat man kan lage til seg selv og resten av familien. Eyvind Hellstrøm øser av sin kunnskap og forklarer på en enkel og lettfattelig måte hvordan du kan gjøre de riktige grepene for at maten blir skikkelig digg. Mammaen til Nils, Anita Rennan, står for alle de flotte bildene, og sammen leker de seg frem til god stemning, smart og enkel mat for å gi deg lyst til å gå i gang på kjøkkenet hjemme.

  • av Emilie Nereng
    355,-

  • av Berit Nordstrand
    404,-

    Grunnboken og bestselgeren i Berits serie om anti-inflammatorisk mat, i paperback OMSTART30 er en 30-dagers metode hvor du demper inflammasjon i kroppen med mat som medisin. Dette er mat som kan styrke gode tarmbakterier, bedre vedlikeholdet av tarmslimhinnen, reparere lekk tarm og dermed dempe inflammasjon og tilhørende helseplager. Vanlige helseplager knyttet til inflammasjon er overvekt, sure oppstøt, luftplager og irritabel tarm, lite energi, smerteplager, eksem, astma og allergi og en rekke livsstilssykdommer, men også dårlig konsentrasjon og søvnvansker. Du skal i de neste 30 dagene eliminere mat som kan skape inflammasjon i kroppen, og innføre mat som kan dempe inflammasjon. Du slipper å telle kalorier, du vil spise deg god og mett, men likevel erfare at helsefarlig bukfett forsvinner. Etter 30 dager kan du re-introdusere en del av maten du har tatt bort, men ikke alt. Kun det kroppen tolererer. På den måten finner du frem til hverdagskosten kroppen din trives med. Boken inneholder: Basisoppskrifter for hva du bør forberede før du starter 50 oppskrifter på maten i eliminasjonsfasen Ukeplan for middag og lunsj Plan for re-introduksjonsfasen Følg henne på Facebook, Instagram og YouTube.

  • av Berit Nordstrand
    449,-

  • - sunnere, slankere, friskere på 6 uker
    av Sofie Hexeberg
    429,-

    Kokeboken for deg som vil ha skikkelig god mat med lite karbohydrater.Bli friskere, spis deg sunnere, og gå ned i vekt med skikkelig god mat! Lege og suksess-forfatter Sofie Hexeberg har sammen med oppskriftutvikler Stina Natalia Nilsen, laget en fristende kokebok for deg som vil prøve ut keto-dietten.Stadig flere oppdager at et ketokosthold kan gi store helsefordeler, og blant annet være effektivt for vektreduksjon, normalisering av blodsukker og blodtrykk, og for å bli friskere fra kroniske sykdommer. I denne boken guider vi deg gjennom en 6-ukersperiode mot dine mål. Her får du handleliste og en kostplan med alle dagens måltider.Du får oppskrifter på retter som smaker skikkelig godt, og som hele familien kan spise. Det er frokost, matpakketips, mat på farten, mettende middager og deilige søtsaker! Ja det er helt sant, du kan faktisk spise deg ned i vekt og samtidig unne deg et stykke sjokoladekake, innimellom! Du får også nyttig kunnskap om hvordan et riktig balansert kosthold kan være viktig for din generelle helse, og et verktøy for å nå dine mål.Sofie Hexeberg er lege og kostholdsekspert, og driver Dr. Hexebergs klinikk sammen med sin mann, Erik Hexeberg. Hun har utgitt en rekke bestselgende bøker om lavkarbomat og helse. Stina Natalia Nilsen er utdannet psykiatrisk sykepleier og jobber i Bergen kommune. Hun er også deleier i omhelse.no og har laget over 600 lavkarbo-oppskrifter og utviklet en lang rekke kostplaner.

  • av Halvor Lauvstad
    399,-

  • av Aicha Bouhlou
    444,-

    I Aichas middelhavsmat - solens kjøkken finner du enkle og gode oppskrifter, med ingredienser og tilberedningsmetoder som hører med i et middelhavskosthold. La deg inspirere og lag et solfylt matøyeblikk som du kan dele med venner og familie. Her er friske, fargesprakende salater, enkle småretter, variert grillmat og lekre fiskeretter. Dette er herlig mat med mange smaker som kan nytes året rundt.Det finnes ikke et enkelt definert «middelhavskjøkken», men en fellesnevner for middelhavskostholdet er bruken av olivenolje, i tillegg til rikelig med friske grønnsaker, fisk, frukt, belgvekster, urter, hvitløk, nøtter og korn.Følg Aicha på Instagram: @aichabouhlou

  • - med enkle oppskrifter og flotte mønstre
    av Martine M. Sletmoen
    358,-

    Skillebekk surdeig er en inspirerende og nydelig illustrert bok om hvordan du med både tradisjonelle og enkle teknikker kan bake den deiligste surdeigsbakst. Her er oppskrifter på tradisjonelle brød, festbrød, småbrød, eltefrie brød, pizza, søtbakst og snacks av surdeig. I tillegg får du trinn-for-trinn-instruksjoner om hvordan du kan lage de mest fantastiske mønstre på baksten din, for i tillegg til sin enkle framgangsmåte, er det vakker dekor Skillebekk surdeig er spesielt kjent for. Her får du virkelig gode ideer til hvordan du kan lage individuelle og personlige brød.Martine Myhrum Sletmoen bor på Skillebekk i Oslo, hvor hun deler tips og triks til surdeigsbaking gjennom instagramkontoen Skillebekk surdeig. Hun får daglig meldinger fra hele landet fra folk som har forsøkt å komme i gang med surdeigsbaking, men ikke fått det helt til før de fulgte hennes enkle veiledning. Martine har egen serie på Matkanalen, Surdeigsskolen. Hun er utdannet maskiningeniør og jobber i forsvarsindustrien.

  • - ren plantebasert mat du kommer til å elske
    av Irina Smit
    404,-

    Kan man bli gladere av å spise mer plantebasert og flere farger?I denne boken deler Irina Smit sin store lidenskap for ren, næringsrik og fargerik mat! Mellom permene finner du hennes beste oppskrifter til glede for deg og hele familien basert på rene råvarer.Etter noen år med et kronglete forhold til mat har Irina Smit funnet et kosthold og en livsstil hun trives med. Energinivået har økt, fordøyelsen er topp, huden stråler, og hun merker at kroppen blir «glad» for hvert fargerike måltid hun inntar.Irinas matfilosofi går ut på å spise REN mat, laget helt fra bunnen av uten tilsetninger. Mat som i hovedsak er basert på grønnsaker kombinert med en sunn fettkilde, urter, krydder, nøtter, frø og belgvekster. Irina sverger også til å bruke råvarer som er i sesong - en av favorittaktivitetene sammen med barna er å dra på en gård og plukke grønnsaker, frukt og bær.I boken finner du mer enn 70 oppskrifter på smakfulle retter som kan spises til både frokost, lunsj og middag - og selvfølgelig supersunne kaker og snacks. Her er også småretter og dipper med ulike konsistenser og smaker som til sammen blir en fryd for øyet, gane og mage. Mange av oppskriftene kan settes sammen og brukes til flere forskjellige anledninger.Alle oppskriftene er uten hvitt sukker, hvetemel og meieriprodukter.Irina Smit er kokk, gründer og har startet sin drømmekafé Happy Foods i Oslo. Dette er hennes første bok.

  • av Jamilla El Haddaoui
    449,-

    Denne boken er for deg som er glad i god mat, og som er nysgjerrig på marokkansk mat. Jamilla er opptatt av at maten skal smake godt, se god ut og være sunn. Og det aller viktigste, at den skal være enkel å lage og at ingrediensene og råvarene er lette å få tak i. Her får du mettende salater, varmende gryter, spennende småretter og duftende bakverk. Jamillas ønske er at boken vil gi deg mange gode stunder på kjøkkenet og rundt bordet.

  • av Berit Nordstrand
    404,-

    Gi deg selv og helsen din en velsmakende omstart! I Ren nytelse får du 88 nye fristende antiinflammatoriske oppskrifter. Spiser du maten fra denne boken i 30 dager, får du en helseomstart. Da styrker du tarmbakteriefloraen og minsker kroppens inflammasjonsnivå samtidig som du spiser deilig mat. De aller fleste som gjennomfører en omstart, blir kvitt «vondter», sover bedre og får mer energi. Du kan også ende opp med noen kilo mindre rundt midjen og bedre hukommelse og humør. Kostholdet kan lege lekk tarm og lindre symptomer på livsstilsrelaterte sykdommer. Det kan også virke positivt for mange med autoimmune sykdommer - se etter AIP-merket i boken. Berits mål er å minimere helserisiko gjennom en livsstil med ren og naturlig mat som gir (livs)nytelse. Ønsker du å sette deg enda bedre inn i Berits teori om antiimflammatorisk mat bør du lese boken OMSTART30 som har ligget mer enn et halvt år på bestselgerlistene i 2020. Enda flere oppskrifter finner du på Berits hjemmeside beritnordstrand.no eller i sosiale medier for eksempel på Instagram @beritnordstrand Berit Nordstrand er lege med 25 års klinisk erfaring, foredragsholder og bestselgende forfatter - og hun elsker god mat.

  • av Yotam Ottolenghi
    404,-

    Yotam Ottolenghi er et navn alle matinteresserte bør merke seg. Ottolenghi skaper magi på kjøkkenet med fantastiske smaker inspirert av Midtøstens kjøkken der ofte det plantebaserte står i sentrum. Denne boken er en ypperlig vei inn i hans kjøkken.Ottolenghis oppskrifter er alltid en fest: en raus kombinasjon av krydder og friske urter og lekre og enkle råvarer. I Ottolenghi ENKELT får du 130 nye oppskrifter som inneholder alle de kreative elementene og smakene som Ottolenghi er så kjent for. I boken er det retter som passer alle, enten du vil ha maten på bordet i løpet av 30 minutter til hverdags, liker å lage alt i én gryte eller foretrekker å lage mest mulig ferdig på forhånd til et middagsselskap slik at du kan underholde gjestene mens maten står i ovnen.Yotam Ottolenghi er en bestselgende kokebokforfatter bosatt i London, der han eier og driver flere restauranter under sitt eget navn samt Nopi og Rovi. Han skriver om mat i New York Times og The Guardian, og har vært gjestedommer i Masterchef Australia. Ottolenghi ENKELT er en internasjonal bestselger. Han er født i Israel og har utgitt en lang rekke bøker.

  • av Trine Sandberg
    358,-

    All den gode maten til små og store anledningerHele Norges favorittmatblogger, Trine Sandberg, inviterer til god mat og godt selskap. Her får du et stort antall oppskrifter å boltre deg med - nærmere 90 oppskrifter, hvorav nesten 80 er nye og ikke tidligere publisert på bloggen. Trine byr på smakfulle og enkle menyer, og inkluderer sine beste råd og tips om hvordan du best kan planlegge og forberede måltidet, hvordan du beregner porsjoner til mange gjester og hva du kan gjøre ferdig på forhånd.Menyene er til små og store anledninger, enten det er hverdag eller fest, helgekos eller sommerfest, og enten det bare er de nærmeste samlet rundt bordet eller det er gjester på besøk. Oppskriftene er godt gjennomarbeidet og inkluderer for eksempel landbrød, pokebolle, middelhavspai med kylling, pizzafavoritter, reinsdyrstek med rotfruktgrateng, fajitas, bacalao, brokkolisalat, rabarbralimonade, pavlova og mye, mye mer.Alle menyene er illustrert med Trines vakre matfotografier som hun er kjent for fra bloggen, trinesmatblogg.no, og de tidligere, bestselgende kokebøkene sine, Trines mat og Trines mat 2.Trine Sandberg er Norges mest populære matblogger og tidenes bestselgende kokebokforfatter hos Cappelen Damm. Hun er aktiv i sosiale medier, etterspurt i media, har vunnet flere bloggpriser og utmerkelser og har i flere år vært dommer i Det norske måltid. Trine tilbereder, styler og fotograferer selv all maten hun presenterer.Følg Trine på trinesmatblogg.no, @trinesmatblogg på Instagram, trine_sandberg på Snapchat, Trines matblogg på Facebook og youtube.com/trinesmat på YouTube.

  • - sanketips og oppskrifter
    av Trond Svendgård
    359,-

    Kokk og entusiast for ville vekster, Trond Svendgård, tar leseren med på inspirerende turer når viltvoksende godsaker er på sitt beste. Han har fokus på de beste smakene og deler sine mest fristende oppskrifter.Boken er gjennomillustrert og gir enkel oversikt over hvilke arter du finner hvor og kjennetegn ved ulike arter.

  • av Sara Døscher
    444,-

    Vin til folket er en vinbok for alle: en hyllest til både vinen og folket og snarveien til det du trenger å vite om vin. Boken avmystifiserer vin som fag gjennom sin visuelle infotainment-stil og tar deg med på en inspirerende vinreise der druene viser veien. Forfatteren har valgt ut 15 druesorter som hver og en presenterer sin unike vinstil og smaksprofil. Ved å bli med druene «hjem», lærer du deg de viktigste vinområdene i verden. Med dette som utgangspunkt får du konkrete eksempler på viner du vil ha stor nytte og glede av å prøve. Klassiske og moderne mat&vin-kombinasjoner hjelper deg å plassere, huske og forstå vinene bedre. Vin til folket er en praktisk bok som oppfordrer deg til å reise i vinens verden, og deretter invitere vennene dine til vinsmaking. Dette er boken for deg som ønsker å vite litt om vin, men har begrenset med både tid og innsatsvilje. Vin til folket er enkel og tilgjengelig vinkunnskap for den travle, den late og den utålmodige. Vinfakta presenteres på to måter: skriftlig gjennom korte tekster, og visuelt gjennom forklarende illustrasjoner. Den varierte komposisjonen av symboler, tekst, tegning og fakta, gjør at du lærer om vin nærmest uten å tenke over det.

    • 444,-
  • av Ingvild Tennfjord
    444,-

  • - vilt, vakkert og velsmakende fra tidlig vår til sen høst
    av Edle Catharina Norman
    404,-

    Ta naturopplevelsen og matlagingen ett hakk videre!Naturen er full av planter som kan spises. Gjør som de beste restaurantene, og sank ingredienser og tilbehør rett fra naturen. I denne boka gir noen av Norges mest erfarne sankere deg en oversikt over de beste spiselige plantene. Vakre bilder og tydelige omtaler hjelper deg med å finne riktig plante. Du finner også informasjon om hvordan du kan holde plantene friske lenge, hvor du har lov til å plukke og hvordan du kan unngå giftige planter. Ikke minst finner du grunnoppskrifter på supper, pesto og mye mer, og en rekke tips om hvordan plantene kan brukes. Du kan spise mange flere planter enn du tror. Sunt, godt, vakkert, kortreist, økologisk og helt gratis!

  • av Kristin Helene Randulff Nielsen & Magnus Slagsvold Støre
    229,-

    Ta med deg denne boken på søndagstur, og lær om spiselige planter du finner i veikanten, i skogen, på fjellet og ved kysten. Nordmenn liker å gå på tur, og vi har lang tradisjon for matauk. Håndplukk er en bok som oppfordrer deg til å spise, se og nyte naturen rundt deg. Veldig mange av vekstene vi vandrer forbi, kan spises og nytes - og samtidig er de nyttige. Lær om de spiselige vekstene rundt deg og nyt dem.En del av kunnskapen om hva vi kan spise i naturen, er i ferd med å gå i glemmeboken, men Håndplukk gir oss anledning til å hente oss inn.Forfatteren Kristin Helene Randulff Nielsen har de siste årene plukket ville vekster for flere kjente Oslo-restauranter (Maaemo og Smalhans) Med seg på laget har Kristin den kreative og selvlærte kokken Magnus Slagsvold Støre som blant annet står bak pop-up-restauranten Svinepels. Magnus lager fantastiske retter av det Kristin finner. Det meste kokes og spises ute, på fjellet, ved sjøen og i skogen eller rundt bygården der Kristin bor, like ved St. Hanshaugen. Kristin og Magnus har begge den samme filosofien og respekten for naturen. Ved å ta bedre vare på den - og spise den - blir vi i større grad en del av den.Siren Lauvdal har tatt bildene til boken.Om forfatterenKristin Helene Randulff Nielsen er sanker og jobber for flere kjente restauranter i Oslo. Dette er hennes første bok.

  • - mat fra Tyrkia og Midtøsten
    av Vidar Bergum
    358,-

    Hummus og granateple er en inspirerende introduksjon til moderne og tradisjonell mat fra Tyrkia og Midtøsten. Mat med de herligste krydderdufter og smak.De aller fleste rettene i boken er basert på tradisjonelle oppskrifter - det er jo en grunn til at disse rettene og smakene har overlevd så lenge. Og ikke bare får du med deg oppskriftene, men også et innblikk i hvordan rettene ble til. De fleste av oppskriftene i boken er klassisk hjemmelagd mat slik den lages på de mange kjøkken rundt omkring i Tyrkia og Midtøsten. Dette er mat som er enkel å lage, og godt tilpasset et moderne liv. Her får du inspirasjon til å lage et mezebord, deilige supper, litt kjøttmat, mye vegetarmat, noen småretter og de deiligste søte overraskelser fra regionen. Dette er sunn mat som er basert på sesongens grønnsaker og urter. Kjøtt brukes mest som festmat eller som smaksetter i grønnsaksrettene.Vidar Bergum er bosatt i Istanbul og ble kåret til beste nisjeblogger i 2016. Juryens begrunnelse for å gi Et kjøkken i Istanbul prisen: «Vidar Bergums blogg tar litt pusten fra deg. Den er eksotisk, visuelt god og litt annerledes. Han inviterer inn på et kjøkken vi ikke kjenner så godt, med en naturlighet og raushet som gjør at du bare har lyst til å slippe alt du har i hendene og begynne å lage tyrkisk mat og prøve ut nye kryddertyper. Han skriver godt om inspirasjon og kommer alltid med gode henvisninger og tips til hvordan man selv kan få til det han lager hjemme. En leken og herlig blogg.»Og dette følger Vidar opp i denne boken. Med på laget er fotografen Bahar Kitapci, hun er en av Tyrkias ledende matstylister og -fotograf.«Ikke bare er det tyrkiske kjøkkenet en inspirerende, variert og forholdsvis enkel måte å tilnærme seg det rike tilfanget av retter fra Midtøsten, Vidar er også en formidler som evner å formidle autentisk mat på en måte som gjør at man får lyst til å prøve det hjemme.»- Andreas Viestad, Dagbladet Magasinet

  • - enkelt, raskt og godt
    av Elisabeth Le
    358,-

    Asiatisk mat er populært og godt. Nå kan du servere favoritt-rettene selv også. Elisabeth Le gir deg oppskriftene du trenger for å lage maten hjemme.Elisabeth Le driver den populære matbloggen Alt asiatisk, hvor hun deler oppskrifter og hemmeligheter fra det sørøst-asiatiske kjøkkenet. Boken inneholder oppskriftene på kjente og klassiske retter som biff chop suey, tom kha gai og vårruller.Her får du trinn for trinn-oppskrifter på vårruller, bao buns, dumplings og bánh mì. I tillegg får du en fyldig innføring i grunn-ingrediensene i asiatisk matlaging, slik at du kan handle inn de viktigste råvarene og bli kjent med tørrvarer, grønnsaker og krydder. Ingrediensene er tilpasset utvalget i norske butikker.Gjennom grundig veiledning, og med mange tips og triks, gir Elisabeth Le deg inspirasjon og smaksopplevelser fra Asia - hjemme i ditt eget kjøkken.

  • av Jørgen Ravneberg
    221 - 404,-

    Folk blir mer og mer opptatt av spiselige, ville vekster. I Sankeboka sommer lærer du deg å identifisere disse ville vekstene og hvor de vokser. Kunnskap om de ulike artene er viktig når du skal ut i naturen. Boka beskriver sesongens spiselige vekster utførlig, du får kunnskap om de viktigste kjennetegnene, om lukt, farge og hvordan de ser ut. Ravneberg gir også tips om hvordan best bruke dem.

  • av Hanne-Lene Dahlgren
    358,-

    Dette er en bok for deg som vil lage skikkelig digge kjøttfrie retter, som hele familien kan like. Bokens oppskrifter er testet og utviklet i samarbeid med over 50 norske familier, og kun retter med toppkarakter fra disse har kommet med i boken. Du får folkefavoritter som taco og lasagne, asiatiske klassikere som pad thai og grønn curry, samt raske pastaretter du kan nyte til hverdags. Dette er oppskrifter alle kan mestre med ingredienser du finner i vanlige matbutikker.Alle ingrediensene får du lett tilgjengelig på mobilen i den digitale handelisten. Supersmart når du står og handler! Du finner handlelisten her.

  • - maten og livsstilen som fornyer og reparerer tarmen
    av Gry Hammer
    424,-

    Har du stadig vondt i magen, er oppblåst eller litt uvel? I Gladere mage, gladere deg lærer du hvordan du kan bedre tarmfloraen og få det bedre i hele kroppen.Kostholds- og fermenteringsekspert Gry Hammer guider deg gjennom fordøyelsessystemet og deler et vell av konkrete råd, praktiske bevissthetsøvelser og favorittoppskriftene på mat som fremmer fordøyelsen og gleder tarmen. I tillegg til frokost, lunsj, middag og dessert får du herlige, styrkende shots, enzymsnop mot fordøyelsesplager og drikker som nærer de gode tarmbakteriene.La ikke en ustabil mage styre livet ditt - med denne boken kan du starte livsendringen i dag!12 trinn til en glad mage Bedre tarmflora på 5 dager (ja, det er mulig!) Magevennlige superhelter 5-dagersmeny Over 60 oppskrifter på enkel, magevennlig hverdags- og kosemat Magevennlige bevissthetsøvelserGry Hammer er matentusiast, fermenteringsekspert, yogalærer, spesialist på eteriske oljer og opptatt av samspillet mellom oss mennesker og jorda. Hun skriver bøker, holder kurs, foredrag og webinarer og driver nettstedet gryhammer.no. Hammer er kjent for sin kunnskap om matkultur, matkvalitet og tradisjonsrike og helsefremmende tilberedningsmetoder og har utgitt en rekke populære bøker om mat og helse.

  • - raske og enkle oppskrifter for mer energi og en smalere midje
    av Mari Krogshus
    386,-

    Endelig en airfryerkokebok med sunne og raske oppskrifter, som kan gi deg varig bedre helse! Boka er basert på Mari Krogshus' Fatburn Fix-kurs, som har hjulpet over 100 000 nordmenn til en bedre helse, med oppskrifter på deilige matretter utviklet for å lages i airfryer. Med lekre fotografier av Karoline Marberg. Dette er en sunnere kokebok med utgangspunkt i rene råvarer og kort tilberedningstid. Mari Krogshus gir sine beste kostholdsråd og tips for dem som vil ha maks uttelling med tanke på vektnedgang, men boka kan også være en sunn utvidelse av hele familiens airfryer-repertoar.

  • - deilig bakst med søtt og salt
    av Martine M. Sletmoen
    359,-

    I denne inspirerende boka får du Skillebekk surdeigs aller beste tips og hemmeligheter for å mestre surdeigsbaksten. QR-koder bringer deg til korte filmsnutter, der du kan følge fremgangsmåtene trinn for trinn og lære effektive teknikker.Hekta på surdeig gir deg et rikholdig utvalg av oppskrifter - fra de mest fristende brød og rundstykker til søte bakverk, og dedikerer et helt kapittel til den uforglemmelige surdeigspizzaen. Hvis du ennå ikke har smakt det, er det bare å gjøre seg klar for en sprø og himmelsk oppdagelse!Surdeigsbaking er ikke bare en økende kulinarisk trend, men det har også flere helsefordeler. Baksten blir luftigere, saftigere, mer smakfull og får en sprøere skorpe. I tillegg er den lettere fordøyelig, mer skånsom mot magen og kan være et godt alternativ for mange som enten ønsker å regulere blodsukkernivået eller er glutensensitive.Glem forestillingen om at surdeigsbaking er for de utvalgte få. Med hjelp av denne boka blir det enkelt, engasjerende og ekstremt givende! Hekta på surdeig inviterer deg til å bli en del av den voksende surdeigsgjengen. Det er store sjanser for at du blir hekta, du også!Martine M. Sletmoen, kjent som @SkillebekkSurdeig, bringer sammen to tilsynelatende uforenelige verdener i sitt dobbeltliv som maskiningeniør og surdeigsbaker. På dagtid utvikler hun droner for Forsvaret, mens på fritiden er hun Norges største Instagram-profil innen surdeig. Hun har tidligere utgitt boka Skillebekk surdeig(2021).

  • - helt enkelt
    av Lise Finckenhagen
    394,-

    Lise Finckenhagens sønner har flyttet hjemmefra, og nå vil hun lære dem, og alle andre hjemmekokker, å stå støtt på egne ben på kjøkkenet.I Lise - helt enkelt får du enkle og fristende oppskrifter alle kan klare å lage: verdens beste pastarett, saftige burgere, crispy kylling, noen uimotståelige desserter og en lang rekke retter som garantert gir deg mye vann i munnen.Sammen med oppskriftene får du tips og triks som gjør at også du kan briljere på kjøkkenet. Dette er den perfekte boken både til nybegynnerkokken og til deg som bare vil bli litt bedre til å lage mat.Kokk og matformidler Lise Finckenhagen utruster deg med rågode oppskriftsvinnere som passer til alle anledninger, både den raske hverdagsmiddagen og helgekosen med venner. Uansett hvor lang fartidstid du har på kjøkkenet får du garantert suksess!Oppskriftene er krydret med smarte tips som gjør at du blir bedre kjente med råvarer og teknikker, løfter smakene og blir en stadig bedre kokk. Hvorfor salter du egentlig vannet før du koker grønnsaker, og hvor lenge skal de koke? Hvordan få skikkelig sprø skorpe på toasten? Og hva skal til for å steke en perfekt biff? Du får også en rask innføring i dressinger og tilbehør som er greit å kunne.Lise Finckenhagen er en av Norges mest populære og etablerte matformidlere, kjent gjennom NRK, VG, en rekke tv-programmer.

  • av Elin Vatnar Nilsen
    394,-

    Skal du investere i én kakebok, så la det være denne!Kakene vi elsker er en skikkelig kakefest av en bok, der kakedronning og forfatter Elin Vatnar Nilsen - også kjent som Krem-Elin - har samlet alle favorittkakene til det norske folk. Oppskriftene er nøye utprøvd og enkle å følge, og i kjent stil lar ikke Elin noe overlates til tilfeldighetene. Følger du hennes mengder og fremgangsmåte, oppnår du garantert kakesuksess! Med Elins konditorbakgrunn og solide erfaring, er du sikret at kaken du lager blir akkurat så himmelsk som du drømmer om.Dette er boken du vil hente fram hver gang det er bursdag, dugnad, skoleavslutning, vennemiddag og lørdagskos - eller når du bare har lyst til å overraske familien med en supergod kake. Bak den uslåelige pavlovaen til 17. maifesten, den varmende krydderkaken til korpsdugnaden eller prøv de seige og herlige browniene.Kakene vi elsker inneholder alle klassikerne du og jeg og alle andre kakebakere rundt om i de tusen hjem alltid vender tilbake til, men som vi aldri husker hvor vi fant oppskriften på.

  • - spis grønt, dyrk grønt, lev grønt
    av Andreas Viestad
    444,-

    Forfatter og matentusiast Andreas Viestad kan alt om hvilke grønnsaker som er de enkleste og mest bærekraftige å dyrke her i nord, og hvordan du tilbereder dem i nydelige, fristende retter. I Ekte grønn mat får du 120 grønnsakoppskrifter fordelt over 14 kapitler med utgangspunkt i ulike grønnsaktyper, fra tomater, urter og salater til beter, neper og jordskokk. Boken byr også på forslag til gode kombinasjoner av retter, slik at du kan servere hele, grønne og smakfulle måltider som hele familien blir mett av.Boken er vakker, praktisk og inspirerende, og gir en innføring i hjemmedyrking av norske grønnsaker. Når du dyrker selv, har du ikke bare gleden av å spise egenprodusert mat, men du får også et nærere forhold til matens vei fra jord til bord. Urtene du dyrker selv, har sterkere og mer intens smak, salvien får tjukkere blader, ruccolaen har mer temperament. Og potetene kommer i forskjellige størrelser, med ulik smak etter hvilke sorter du dyrker.«Jeg er ingen profesjonell gartner, men jeg har utstrakt erfaring med forskjellige typer dyrking av ulikt omfang, fra dyrking i vinduskarmen til småbruk. Og jeg er god til å finne løsninger», sier Andreas. I tillegg til å være matskribent og forfatter, er han også grunnlegger av Geitmyra matkultursenter for barn, med filialer ulike steder i landet.Bokens frodige foto er tatt av fotograf Mette Randem.

Gjør som tusenvis av andre bokelskere

Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.