Utvidet returrett til 31. januar 2025

Bøker av Tor Bomann-Larsen

Filter
Filter
Sorter etterSorter Populære
  • - Haakon VIIs arvinger på Norges trone
    av Tor Bomann-Larsen
    449,-

    I dette spektakulære billedverket trekker vår ledende kongebiograf opp linjene fra det moderne monarkis fødsel i 1905 til våre dagers nasjonale utfordringer. Gjennom fem generasjoner - fra kong Haakon til Ingrid Alexandra - følger vi vårt kongehus i krig og fred. Boken er blitt til i samarbeid mellom Tor Bomann-Larsen og mangeårig slottsfotograf og billedarkivar Jan Haug. Den bygger på slottets enorme samling av fotografier, de fleste av dem aldri tidligere trykket.

  • av Tor Bomann-Larsen
    221 - 449,-

    Kongen avslutter det mest omfattende biografiske verk som er skrevet på norsk. Tor Bomann-Larsen har gitt oss den personlige fortellingen om et moderne kongerike, fra vaklende selvstendighet i 1905 til veletablert sosialdemokrati i 1957. Til sist gjensto bare ett spørsmål: Hvordan skal en konge gå ut av historien?- Ta meg ned fra pidestallen! skrev kong Haakon i 1945. Etter fem år i eksil var han blitt selve symbolet på det kjempende Norge. Han var den nye helgenkongen - et nasjonalt ikon som skulle kaste glans over alt og gi heder til alle.Jublende ventet folket ham ved hjemkomsten. Men under begeistringen skjulte det seg dype konflikter. Hvordan skulle kongen forholde seg til «gode» og «dårlige» nordmenn, til Quislings lakeier og Stalins sympatisører, til et storting som hadde falt ham i ryggen?Norge måtte velge sine venner i en verden av kalde krigere og altoverskyggende trusler. Haakon VII måtte finne sin plass ved siden av Einar Gerhardsen - statsministeren som hadde overlevd Sachsenhausen.

  • av Tor Bomann-Larsen
    221 - 404,-

    «Med uvirkelige skritt skred revolusjonens sendebud, Alfred Martin Madsen, over Slottsplassen, forbi gardisten under balkongen og inn i den kongelige residens ...» Tor Bomann-Larsen gir en like medrivende som skarp analytisk fremstilling av kong Haakons møte med klassekampens krav. Et hjemlig politisk drama utspiller seg i en tid da palassene ble stormet i Europa og kongeparets slektninger ble myrdet i Sibir. Makten er beretningen om den gamle verdens blodige undergang, om borgerkrigens trusler og om en konge som kom arbeiderklassen i møte. Tor Bomann-Larsen legger nye premisser for vår nasjonale historie i det fjerde selvstendige bindet om Haakon & Maud.

  • av Tor Bomann-Larsen
    221 - 404,-

    Den 9. april 1940 ble Norge angrepet. Nazi-Tyskland ble møtt med kanonild og politiske omfavnelser. Det ble en kamp om landets geografi og folkets sjel. I dette spillet var kong Haakon en avgjørende brikke og en aktiv aktør.Dronning Maud døde ett år før krigen brøt ut i Europa. For første gang får vi innsyn i begivenhetene rundt sykeleiet på et bortgjemt hospital i London. I Æresordet trer kronprins Olav frem i lyset. Ikke bare sikrer han arvefølgen sammen med kronprinsesse Märtha, han viser seg også som en mann med ambisjoner om å påvirke historien. Tronfølgeren blir like viktig som kongen den dagen de står overfor sin vanskeligste avgjørelse. Skal de satse alt og flykte landet. Eller bli hos folket under nazismens fane?Tor Bomann-Larsen gjenskaper det mennekselige drama i en tid da verden endret seg fra dag til dag, da ord skiftet mening fra time til time, da hver og én måtte bestå historiens prøve.

  • av Tor Bomann-Larsen
    222 - 404,-

    Svaret handler om det mørkeste kapitlet i moderne norsk historie. Dette sjette enkeltstående bindet i serien Haakon og Maud er i sin helhet viet nasjonens skjebnedrama sommeren og høsten 1940. Mens Tyskland seiret på alle fronter, krøp gode nordmenn til korset og bad om fred og samarbeid med Hitler. Alle idealer sto for fall, regjeringen skulle avsettes, Stortinget krenkes og Grunnloven pulveriseres. 17. mai skulle byttes ut mot 15. juli. Haakon VIIs egne landsmenn bønnfalt kongen om abdikasjon. Tor Bomann-Larsen skildrer en nasjon i fritt fall og en kongefamilie under umenneskelig press. Mens kong Haakon og kronprins Olav søkte ly for bomberegnet over London, satt kronprinsesse Märtha isolert på et sommerslott utenfor Stockholm. I Oslo arbeidet sterke krefter for å plassere tre år gamle prins Harald på Norges trone.

  • av Tor Bomann-Larsen
    182 - 203,-

    I denne boka følger forfatteren nasjonalsportens ideologi og utvikling fra dikterisk visjon til olympisk gren. Underveis avdekkes en rekke tildels fortrengte kapitler av skiløperfolkets saga. Her finnes dessuten bakgrunnen for slaget på Stampesletta, om pionerene som gjorde minusgrader til plusspoeng, og om folket som bare skiene kunne samle.

  • av Tor Bomann-Larsen
    358,-

  • av Tor Bomann-Larsen
    358,-

    Boka følger Sigurd Christiansen (1891-1947) fra oppveksten i Drammen og gjennom hele livet, og legger særlig vekt på hans forfatterskap. Med register. Illustrert.

  • av Tor Bomann-Larsen
    312,-

    Ved siden av sitt verk om Haakon VII, skriver Tor Bomann-Larsen jevnlig artikler og tekster om norsk historie og samtid. I 2001 kom hans første samling artikler, Sporet fra ødemarken, som Aftenposten kalte "den bomann'ske begreps- og idéverden rendyrket, i destillat". 16 år senere er destillatet like klart, analysene like dyptpløyende og formuleringene like originale. Tid og sted er en lese- og tankefest i fem hovedavsnitt: Landet, Imperiet, Ordet, Kongen og Makten

  • av Tor Bomann-Larsen
    221 - 404,-

    Beretningen utspilles langs linjene mellom det nye Norge og det gamle Europa. Vi følger et lite folks frihetskamp, preget av store menns tale. I historiens sentrum står en usikker prins og en sjenert prinsesse. Vi følger deres famlende utvikling, møtet med en borgerlig verden og drømmene om å skape sin egen fremtid. Boken er første del av beretningen om Haakon og Maud, og slutter i 1896. Med personregister.

  • av Tor Bomann-Larsen
    221 - 404,-

    Hjemlandet er beretningen om et lite lands rolle i en krig der verdener forgår og sivilisasjoner styrter i grus. Tor Bomann-Larsen skildrer slaget om vårt eget selvbilde.Aldri var Haakon VII rolle i Norges historie av større betydning enn i de fem årene han befant seg på fremmed jord. Med kongen og hans råd i London, etablerte det seg to alternative regjeringer i Oslo. Begge manglet parlamentarisk fundament. Den ene flyttet inn på Slottet, den andre satt gjemt bak okkupasjonens blendingsgardiner. Den ene baserte seg på nazistisk militærmakt, den andre bygget en hær i det skjulte. Kronprinsen var med sin far og den lovlige regjeringen i det kjempende Storbritannia. På den andre siden av havet etablerte kronprinsesse Märtha et nært forhold til mannen som hadde satt seg fore både å vinne krigen og å sikre freden. President Roosevelt pekte på Norge som et eksempel for verdens folk.«En kongebiografi så storslagen og i slikt omfang har ingen skrevet maken til tidligere.» Ulf Andenæs, Aftenposten

  • av Tor Bomann-Larsen
    221 - 404,-

    Roald Amundsen (1872-1928) brøt av sine studier i medisin da begge hans foreldre døde. Deretter viet han seg til polarforskningen. Amundsen opparbeidet seg stort ry som oppdagelsesreisende og vitenskapsmann, men han måtte også tåle en del kritikk, og han hadde store finansielle vanskeligheter. I denne biografien ønsker forfatteren å gi et innblikk i det spill som foregikk bak historiens scene og i de motiver som gang på gang drev Amundsen videre. Inneholder opplysninger om kilder og et register.

  • av Tor Bomann-Larsen
    221 - 404,-

    I 1906 finner den siste kongekroningen sted i Norden. Hvordan skal et fremmed prinsepar regjere et egenvillig folk og symbolisere en nasjon de ikke kjenner? Det ferske monarkiet trues av anarkismens bomber, revolusjonens flammer og høyresidens omfavnelser. Kongefamilien må lære seg overvintringens kunst, skiløpingens balansegang så vel som parlamentarismens lover. De søker tilflukt i vennskapet med Fridtjof Nansen, nordmannen fremfor noen. Beretningen ender i året 1913, på randen av den første verdenskrig, foran abdikasjonens stup. Dette er tredje selvstendige bind om kong Haakon og dronning Maud. Har litteraturliste og personregister.

  • av Tor Bomann-Larsen
    221 - 404,-

    I 1896 må det nygifte paret forlate drømmeslottet i Appleton i England og flytte inn som leietagere i København. Sommeren 1905 blir en ung familiefar tilbudt rollen som redningsmann for en liten nasjon på randen av krig. En bitter familiestrid ender med at familien flytter inn på et ubebodd slott i Norge, et land der de hverken har familie, slekt eller venner. Forfatteren forteller hvorfor Norge valgte prins Carl og prinsesse Maud, men også hvorfor de valgte Norge. Boken er det andre, selvstendige bindet om kong Haakon og dronning Maud. Har litteraturliste og personregister.

  • - artikler i utvalg
    av Tor Bomann-Larsen
    312,-

    Til forfatterens femtiårsdag utga Cappelen et utvalg av hans essays og artikler.Utdrag fra forord av forlagsdirektør Anders Heger"Det er en bemerkelsesverdig, nærmest uhørt litterær utvikling: Fra den politiske karikaturtegnerens plass i avisens kjeller (i enhver forstand), via kunsttegneserien, den poetiske barnebok og det satiriske essay - til en omfattende og ambisiøs kartlegging av sitt lands ideer og idoler. På veien har han - nærmest i forbifarten - satt et avgjørende stempel på minst fire av de genre han har beveget seg i."

  • av Tor Bomann-Larsen
    182 - 358,-

    Dette er historien om livlegen til den russiske keiserfamilien, doktor Botkin. Han ble skutt sammen med keiser Nikolaj II, keiserinne Alexandra og deres fem barn den 17. juli 1918. Doktor Botkin skrev dagbok om natten, etter at han var ferdig med sine hoffplikter. Gjennom dagboken beskriver legen keiserdømmets fall og hva som skjedde med tsarfamilien våren 1918, etter at de ble sendt i deportasjon til Jekaterinburg. Den opprinnelige dagboken er aldri blitt funnet.

Gjør som tusenvis av andre bokelskere

Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.