Gjør som tusenvis av andre bokelskere
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev.
For utlendinger som besøker Norge for første gang, kan en anvisning om hvordan de skal hanskes med oss nordmenn, og oppnå et godt resultat, være til nytte. Dette er samfunnsvitenskap à la Børretzen.
Odd Børretzen var en av de store. Gjennom et langt liv rakk han å sette merkbare fotavtrykk etter seg, på flere ulike vis. Han var en viktig stemme i Norge i mange år - og særlig i de siste to tiårene. Han var kunstnerisk original, og tekstene hans hadde varme og humor og en enkelhet som gjorde at svært mange mennesker kjente seg igjen og tok dem til seg. En lun humorist, ja, men tekstene hans manglet aldeles ikke politisk brodd og samfunnskritikk. Og ingen kunne som Børretzen skrape borti mange av våre svakheter og fordommer. Han var uredd og frittalende og provoserte gjerne i den gode hensikts tjeneste. «Da sier vi alt dette!» pleide Børretzen å avslutte sine telefonsamtaler med. Derav tittelen på denne boken med hans samlede sanglyrikk og andre utvalgte tekster. De fleste av dem har ikke stått på trykk noe sted - før nå! Boka inneholder også et utvalg av Børretzens illustrasjoner, samt kommentarer og anekdoter fra Alf Cranner og Lars Martin Myhre.
Odd Børretzen skildrer i disse bøkene sin barndom og oppvekst på Grorud i Oslo. I Børretzens barndom var både hekser og helter en del av hverdagen.For eksempel var nabokona heks, men det var det nesten ingen som visste.At krigen kom, opptok den unge Børretzen mindre enn det faktum at verden plutselig var full av jenter. De satt med sine eventyrlige kropper bare en halvmeter unna, på pultrekken ved siden av, men befant seg likevel så uendelig, uoppnåelig langt unna.
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.