Gjør som tusenvis av andre bokelskere
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev.
Ingenting gjør en mann mer edru enn et likfunn om morgenen.Den navnløse hovedpersonen er kriminalforfatter og lever et halvt utsvevende og halvt forutsigbart liv i hovedstaden. Når han en dag finner et lik i oppgangen til en venninne i Oslo sentrum forandrer livet hans seg, og grensene mellom fiksjon og virkelighet blir uklar.
Roger må leses, men også høres. Hør titteldiktet her:http://www.cappelendamm.no/main/Katalog.aspx?f=1106&fileid=13800Hør diktet Family'n her:http://www.cappelendamm.no/vedlegg/Familyn.mp3Endelig kommer Flinks lydpoesi ut mellom to permer. Roger er spekket med poetiske sprell fra bygd til by gjennom munnspill til ukulele i retning harpe og slått. Det hverdagslige sprenger grensen i Flinks ekstragavante poetikk.Jon Øystein Flink har en unik presisjon i rytme og klang, i lyd og bilder. Diktene handler om familien, familiens katastrofer, kjærlighet, forelskelse og samtaler overhørt på kjøpesentra og i parker. De er samtidige samtidig som de selvsagt ikke er uten historiske forelegg der forbildene finnes i blant annet stev og lokk, norsk litteraturhistorie og litteraturretninger som surrelaisme og dadaisme. Roger er umiskjennelig Flinks.
Bokens hovedperson er en ung forfatter som planlegger å gifte seg, få barn og leve et stabilt liv. Men han har også en mørk og suicidal side som driver ham til å begå tvilsomme og destruktive handlinger, uten at han kan forklare for seg selv hvorfor han handler som han gjør.
«Frk. Selbye: Unnskyld ... jeg er kommet ... til riktig ...Martinsen: Fy faen for en lidelse. For et vær og for en dag. Hvor mye skal en direktør tåle av inkompetanse og avsindige fornedrelser?Frk. Selbye: Altså ... det stod Martinsen utenfor her, og ...Martinsen: Det er jeg som er Martinsen. Kommer du med dårlige nyheter må jeg trygle deg om å pigge av.Frk. Selbye: Nei, det er bare at ... ja, klokken er tolv og mitt navn er Selbye ...Martinsen: (Det går opp et lys): Ah, beklager, jøje meg. Frøken Selbye, selvfølgelig. Jeg sitter jo her i min egen verden. Jeg ber om unnskyldning.Frk. Selbye: Å nei, jeg er bare glad for å ha kommet riktig.Martinsen: Og det har du virkelig frøken Selbye, helt riktig kontor. Helt presis er du óg. Veldig bra. Det noterer jeg med en gang. Du kan henge fra deg kåpen på knaggen der.Frk. Selbye: Takk, sir.»Direktøren og hans sekretær er et dypt alvorlig, særs intrikat, noe rystende, delvis morsomt og et umiskjennelig Flink'sk stykke litteratur. Et hørespill om en sekretærs uttrettelige kamp for å bli samt forbli sekretær.
Boken inneholder fem fortellinger. Vi møter blant annet en småbarnspappa som konfronteres med livets begredeligheter under en telefonsamtale med sitt opphav i Numedal, overkriminalbetjentfullmektigene W. Jensen og F. Svensen ved Oslo politikammer som står over for Norges kanskje vanskeligste sak siden Thülstrup-saken, Trond som fråtser i populærkultur så han rent forsømmer sine studier og en kvinne som blir kontaktet av en høy, mørk og krøllhåret mann under arbeidet med en roman.
Denne fortellingen handler om Jhvh, som spiller flipperspill i en bule i Torggata. Der møter han Maria som henger i baren og irriterer seg over de som spiller biljard. Jhvhs slektning Jón har akkurat tatt livet sitt.
Dette er en fortelling om Ole-Kristian Oksrød og hans møte og konfrontasjon med hovedstaden Oslo, med akademia og kunstmusikken/samtidsmusikkens problemer i popkulturens Norge, med kunsten og kapitalismen, Rød Front og de ultraradikales ve og vel lenge etter 70-åra, med kvinnen og familien, men aller mest møte og konfrontasjoner med seg selv og sin rolle oppi alt dette.
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.