Gjør som tusenvis av andre bokelskere
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev.
Dette er det andre bindet i trilogien om Kristin Lavransdatter. Romanen følger Kristin og Erlend og de sju sønnene deres, både gjennom det daglige slitet, og gjennom hell, uhell, tro og håp.
An-Magritt er første bind i Falkbergets monumentale verk fra et norsk gruvesamfunn på 1600-tallet. Med et levende og intenst miljø og et mangeartet persongalleri beskriver han livet ved smeltehyttene og menneskene som virket der. Plogjernet er andre bind i Nattens brød. An-Magritt har bygslet en plass inne i fjellet. Med umenneskelig slit, men med et uknekkelig pågangsmot, får hun dyrket sin fattige jord. Kjærligheten til Johannes er sterk, og for hans skyld pløyer og sår hun seg fri fra åket.
I 1925 utkom Olav Audunssøn i Hestviken, en historisk roman fra slutten av 1200- og begynnelsen av 1300-tallet. Romanen fører på mange måter videre tematikken fra Kristin Lavransdatter - det handler om skyld og anger, om konflikten mellom egenviljen og gudsviljen. Den trenger også inn i puberteten og seksualitetens mysterium, og viser det følelseskaos den seksuelle oppvåkning kan føre med seg.
Olav Audunssøn og hans barn utkom i 1927 og etterfulgte Olav Audunssøn i Hestviken. Olavs kamp for å forstå livet og livskreftene fortsetter. Til tross for at han ønsker å leve det gode og riktige liv, floker det seg til. Til å begynne med rasjonaliserer han bort sin egen skyld - det er omgivelsene, naturlovene, andre mennesker som er årsak til alle hans ulykker. Selv Gud går ikke fri. I romanens avslutning avklarer imidlertid Sigrid Undset Olavs skjebne. I sin botsgang forstår han at ingenting kan gjøres ugjort og at ondskapens og lidelsens problem alltid vil forbli et mysterium.
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.