Gjør som tusenvis av andre bokelskere
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev.
Handlingen i «Landstrykere» (1927) er lagt til bygda Polden - et fiktivt sted, men mistenkelig likt Hamsuns eget Hamarøy. Handlingen foregår over en 15-årsperiode fra begynnelsen av 1860-årene. Fra gammelt av hadde Polden vært et egalitært jordbruker- og fiskersamfunn preget av naturalhusholdning og selvberging. Handelsvirksomhet og pengeøkonomi hadde spilt liten eller ingen rolle. Hamsun skildrer hvordan utenverdenen trenger seg på og innfører nye verdier i bygda. Selve symbolet på alt det nye er den hjemvendte og ytterst initiativ- og idérike sjømannen August.
Men livet lever (1933) er tredje bok i triologien om August. 15 år etter at August forlot Polden, dukker han opp i Segelfoss by under det karakteristiske pseudonymet "Altmulig". Han kommer i tjeneste hos konsul Gordon Tidemand, sønn av Theodor på Bua. August har "det kall å skape utvikling og fremskritt selv ved å tilintetgjøre tingenes orden". Hans drømmer og mål er verdenshandel, børs og banker. Han er abnormt løgnaktig, som tiden han lever i, men uvitende og derfor uskyldig. August-triologien er en satire over det borgerligkapitalistiske samfunn. De to andre bøkene om August heter: Landstrykere (1927) og August (1930).
August er andre bok i Augusttrilogien. Vi møter August 20 år etter begivenhetene i Landstrykere. August går stadig til grunne, men dukker alltid opp igjen. Da er det verre med dem han drar med seg i fallet. Nå har også August fått en verdig motstander i landhandlersken Pauline. Historien om August fortsetter i Men livet lever.
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.