Gjør som tusenvis av andre bokelskere
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev.
Eyvind Hellstrøms egne favoritter. Eyvind Hellstrøm er kjent for å inspirere og motivere andre til matlaging og kokekunst. Norges mest kjente og kjære mesterkokk, hva blir han selv inspirert av? Hvor henter han selv sine impulser, sin gnist, glede og inspirasjon fra? Velkommen til Hellstrøms verden! Med entusiasme og engasjement tar Eyvind Hellstrøm oss med til stedene, menneskene, maten og smakene han selv blir inspirert av, og formidler med lidenskap og entusiasme et sett med herlige oppskrifter du kan lage selv. Hans inspirasjon hentes ikke nødvendigvis fra avansert kokekunst. Det eneste og viktigste som gjelder er kombinasjonen av entusiasme, god mat og en atmosfære som setter deg i godt humør. Her blir vi kjent med Eyvind Hellstrøms egne favoritter. ]]>
"Norsk litteratur har fått en ny juleklassiker". Dagbladet "Snøsøsteren" er en julefortelling i 24 deler som tryller frem den magiske julestemningen du kjenner fra Charles Dickens' "A Christmas Carol", H. C. Andersens fortellinger og barne-tv-serier som "Snøfall". Det er snart julaften, som også er dagen Julian blir 10 år. Vanligvis er det årets beste dag, når juletreet står pyntet og lysene er tent, luften er fylt av lukten fra klementiner og pepperkaker, og det knitrer i peisen. Men i år er ingenting som det pleier. Julian og familien bærer på en stor sorg etter at storesøsteren Juni døde og Julian tenker at jula rett og slett er avlyst. Så en dag møter Julian den livsglade juleelskeren Hedvig og han begynner å tro det kan bli jul likevel. Men det er noe mystisk med huset som Hedvig bor i, og hvem er den underlige gamle mannen som stadig dukker opp? "Alt løser seg i dette litterære miraklet av en bok." Dagbladet
Hva er meningen med livet? Spørsmålet har vært stilt gang på gang, til alle tider og i alle kulturer. I denne bokas syv kapitler nærmer forfatter Thomas Hylland Eriksen seg spørsmålet, og gir ikke ett, men mange ulike svar. «Ingen fornuftige mennesker har noen gang trodd at livets mening dreier seg om å skaffe seg så mange ting som mulig», skriver Thomas Hylland Eriksen i denne boka, og tilføyer: «I en viss forstand er vi fremdeles like utenfor huleåpningen, eller på torget i Aten, eller under banyantreet, i lotusstilling, foran Gautama Buddhas føtter.» Menneskeheten har gjort enorme fremskritt innen teknologi og vitenskap, men når det gjelder spørsmål om livets mening og det gode samfunn, er vi samtidige med alle mennesker som har levd. Derfor har vi noe å lære av både urfolkene uten skrift og stat, antikkens tenkere og streberne på hamsterhjulet. Thomas Hylland Eriksen Eriksen høster innsikter fra alle. Denne boka er et destillat av seksti års væren i en verden som er blitt større for hvert år. Det hender riktignok at forfatteren ikke gir svar, men i så fall er han i det minste i nærheten av spørsmålet.
Matlaging bringer folk sammen. Å lage god mat hjemme handler om å bruke alle sansene. God mat er veien til gode opplevelser, godt humør, gode relasjoner, samhold og inspirasjon på alle plan. Til Ungdommen er stjernekokken Eyvind Hellstrøms budskap til nettopp ungdommen. Sammen med bonussønnen Nils Rennan Lilleheie på 14 år lager Eyvind Hellstrøm en annerledes kokebok med kul mat som alle vil digge. Her er superenkle oppskrifter, smarte middager og kul mat man kan lage til seg selv og resten av familien. Eyvind Hellstrøm øser av sin kunnskap og forklarer på en enkel og lettfattelig måte hvordan du kan gjøre de riktige grepene for at maten blir skikkelig digg. Mammaen til Nils, Anita Rennan, står for alle de flotte bildene, og sammen leker de seg frem til god stemning, smart og enkel mat for å gi deg lyst til å gå i gang på kjøkkenet hjemme.
Ta naturopplevelsen og matlagingen ett hakk videre!Naturen er full av planter som kan spises. Gjør som de beste restaurantene, og sank ingredienser og tilbehør rett fra naturen. I denne boka gir noen av Norges mest erfarne sankere deg en oversikt over de beste spiselige plantene. Vakre bilder og tydelige omtaler hjelper deg med å finne riktig plante. Du finner også informasjon om hvordan du kan holde plantene friske lenge, hvor du har lov til å plukke og hvordan du kan unngå giftige planter. Ikke minst finner du grunnoppskrifter på supper, pesto og mye mer, og en rekke tips om hvordan plantene kan brukes. Du kan spise mange flere planter enn du tror. Sunt, godt, vakkert, kortreist, økologisk og helt gratis!
Beredskapsboken alle husstander burde ha. Hvordan ville det føles å være innendørs i 72 timer, uten internett, strøm eller vann? For de fleste av oss kunne det fort blitt en ganske utrivelig seanse. Faktisk oppga hele to av tre nordmenn i fjor at de ikke hadde noen plan for et slikt scenario. Kanskje var det derfor Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) før jul sendte ut en brosjyre til alle husstander i landet. Der fikk vi beskjed om å skaffe oss 20 ting som skal ligge parat i tilfelle en krise rammer. Men hvordan oppbevarer du egentlig disse vanndunkene staten mener vi bør ha liggende? Og hvordan løser du toalettsituasjonen dersom vann og strøm forsvinner? Denne boken gir deg svaret og lærer deg hvordan du etablerer en enkel og god egenberedskap. Leser du den, vil 72 timer i en krisesituasjon kanskje ikke bli helt krise allikevel. Det kan til og med bli ganske koselig.
Lisa Aisatos samlede verker.Ingen illustrerer menneskenes frykt, håp og drømmer som Lisa Aisato. Her har hun samlet alle sine beste bilder, både klassikere og helt nye tegninger, og skrevet en livsbejaende tekst om dette livet vi alle må mestre. Alle livets faser, kjærlighet, sorg, tvil og stor glede blir skildret og illustrert i Aisatos særegne stil som rører oss i vårt innerste.TERNINGKAST 5: «Den passer til alle aldre, slik bokens røde tråd favner livet fra barndom til alderdom (...)«Viser frem bredden i et kunstnerskap som i ordets beste forstand må kunne kalles folkelig.» VG
Med få og enkle grep kan du forebygge kreft ved å spise sunnere, bedre og riktigere. Mat, matvarer og matvaner har stor innvirkning på forebygging av kreft, resultatet av kreftbehandling, og helsen etter avsluttet aktiv kreftbehandling. I boka Mat mot kreft legger professor Rune Blomhoff frem ny viten og kunnskap om matens betydning for de ulike krefttypene, og går gjennom hva slags mat som er bra for å forebygge kreft og for kreftpasienter. Mer enn 32 000 nordmenn får hvert år en kreftdiagnose. Over 260 000 nordmenn lever i dag med kreft eller har tidligere hatt kreft. I tillegg har omkring like mange pårørende en nær befatning med kreft. Kreftpasienter og pårørende trenger råd og veiledning om veien videre når det gjelder kosthold.
Stjernedesigner Cecilie Melli lærer deg alt du må vite for enkelt å sy eventyrlig vakre kjoler.Å sy er både morsomt, bærekraftig og meditativt. Cecilie Melli har et brennende ønske om at flere skal oppdage gleden ved å lage noe selv, derfor deler hun for første gang flere av sine oppskrifter. Melli har i 15 år vært en av lendets fremste designere, spesielt kjent for sine eventyrlige kjoler. I «Sy min kjole» deler hun oppskrifter til 42 av sine fineste plagg, inkludert brudekjoler og flere av de mest populære Melli-kjolene. Du finner også oppskrifter på lekre kimonoer, topper og skjørt. Gjennom mønsterark og enkle trinn for trinn-beskrivelser viser hun hvor lett du selv kan sy dem. Boka er full av kunnskap og inspirasjon, både for nybegynnere og eksperter.
Med denne praktiske syboka kan du sy noe som passer helt perfekt til akkurat din kroppsform. Enten du er liten og tynn, størrelse 4XL eller du er en kombinasjon av størrelser, får du hjelp til å skreddersy dine egne drømmeplagg. Her er oppskrifter på stilige og tidløse basisplagg, der grunnoppskriftene danner utgangspunkt for ulike varianter av plagg. Enkle topper, et A-formet skjørt, bukse med smale eller vide ben er alle sammen plagg du vil elske å sy og bruke. Alle oppskriftene har enkle trinn-for-trinn-beskrivelser og mønsterark. I tillegg får du Mari Melilots beste knep for hvordan du forkorter, forlenger og tilpasser plagg, hvordan du syr krager, lommer, glidelåser og mye mer. Boka er lagt opp slik at en nybegynner skal kunne lære seg å sy klær fra bunnen av og bruke boka som et oppslagsverk, mens den mer erfarne kan kose seg med detaljer og passform, og bygge opp en hjemmesydd garderobe.
Fra nybegynner til mesterbaker på en, to, tre! Da forfatter Sverre Gunnar Haga begynte å bake brød, åpnet det seg en ny verden for ham. Døra inn til brødbakingens gleder har så lave terskler at mestringen kommer umiddelbart. I løpet av bemerkelsesverdig kort tid bakte han fantastisk gode brød. Det kommer du til å gjøre også. Denne boka er Hagas høyst personlige innføring i temaet og inneholder alt du trenger for å begynne med brødbaking - og fortsette: Her er metodene, oppskriftene, svar på de enkleste spørsmål - og de mer avanserte, som du lurer på etter hvert - samt forfatterens inspirerende møter med andre menn som baker brød.
Vil du komme i gang med strikking? Siris aller enkleste oppskrifter er den ultimate boka å starte med!Siri Nilsen har alltid vært glad i å utfolde seg kreativt, som sanger, låtskriver, skuespiller og dessuten som strikkedesigner med Instagram-kontoen @krauseri. Nå har hun laget en strikkebok for nybegynnere med 25 oppskrifter som er superenkle å forstå. I Siris aller enkleste oppskrifter er det brukt tydelig språk, bildeforklaringer og enkle konstruksjoner. Her finner du mange små og store plagg, og en hel liten strikkeskole. Kanskje blir ditt første plagg et babyteppe eller en genser? Og for deg som er mer dreven, er denne boka den perfekte gaven til vennene som alltid spør deg om hjelp til å lære å strikke!
Å lage mat med airfryer er lettvint, sunt og raskt, og ikke minst godt, og stadig flere nordmenn har gått til innkjøp av dette populære kjøkkenredskapet. Denne boka fra matinfluenser Simen Vatne inneholder airfryer-oppskrifter på fristende norsk mat, laget med norske råvarer og ut fra norske matvaner. Her er alt fra tradisjonsmat til hverdagsmat. Norsk mat med airfryer er delt inn etter kjøttretter, sjømat, fugl, grønnsaker, gjærbakst, kaker og søtsaker. Og alle oppskriftene er spesielt tilpasset for airfryer. Tips, råd og vink om hvordan du håndterer airfryeren, er også med. Oppskrifter på saftig brød, sunne rundstykker, perfekt sjokoladefondant, himmelsk eplekake og sprø eplechips kommer side om side med seibiff med løk, fjellørret, sprø andelår, saltbakt sellerirot, gratinerte kamskjell, kjøttkaker, ribbe, pinnekjøtt, langtidsstekt roastbiff, kålruletter og elgkarbonader. Velbekomme!
Småbarnsfasen kan være intens, med søvnmangel, krangling og lite sex. Samlivsterapeut Catrin Sagen gir sine beste råd om hvordan man kan ta vare på parforholdet de første årene med barn. Som bonus får leseren skråblikk fra komiker Steinar Sagen. I Fra ligging til legging får du samlivsterapeut Catrin Sagens beste råd til å bevare forholdet og gnisten i den krevende småbarnsperioden. Psykolog Sagen har i en årrekke jobbet med par i akkurat denne fasen og vet hvor skoen trykker. Her får du konkrete løsninger på problemene som dukker opp, og triks som kan stanse en krangel før den eskalerer. Sagen gir råd om hvordan man kan dele på arbeidet, ta opp igjen sexlivet og hvordan man kan tilgi, lytte og bekrefte hverandre. Nøkkelen til å bevare kjærligheten ligger i å styrke de emosjonelle båndene i paret, sier den erfarne psykologen. Underveis krydres lesingen med humoristiske innspill fra terapeutens ektemann, Steinar Sagen.
Fokuset i denne boka er på det grønne, det jordnære og det enkle. I Hellstrøms grønne hemmeligheter gis grønnsakene stor plass på middagsbordet. Maten og oppskriftene er en kombinasjon av intuisjon, kunnskap om hva som fungerer på kjøkkenet, mangfold og en rendyrket enkelhet. Som Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan selv sier: «Hverdagsmaten vår hjemme handler om mangfold og enkelhet. Vår mat er en kombinasjon av at vi elsker grønnsaker sammen med sjømat og kjøtt, men også som en fullverdig middag. Jordnær mat handler om magi i grytene, om å skape et gyllent triangel av smak, konsistens og estetikk på varme tallerkener. Når vi står hjemme på kjøkkenet klare til å koke dagens middag, har vi alltid minst en grønn ingrediens med. Som solist eller som akkompagnement. Det gir oss en trygghet på linje med skipper'n Popeye som elsket spinat for styrke og sunnhet. Så enkelt har vi det også.»
I denne boka gir forfatteren et portrett av norsk vedfyringstradisjon. Her er fakta om innkjøp av ved, stablemetoder, tørking og fyring. Den berører også skogskjøtsel, miljøaspekter, motorsaghistorie og ovner, samt møter med mennesker som har et særlig forhold til ved.
Geolog Henrik H. Svensen har skrevet flere prisbelønte bøker, og i denne boka forteller han den spennende historien om Norges bergarter. De gjør det mulig å forstå alt fra eksplosive vulkanutbrudd til dyrearter og landskap som for lengst er forsvunnet. Å forstå hva bergartene forteller oss, er også å bli kjent med hvordan landet vårt er blitt til. Forfatteren tar oss med gjennom flere milliarder år og viser hvordan landet vårt har vokst frem og blitt forandret, og ikke minst hvordan vi forholder oss til den geologiske tiden og jordskorpen vi bor på. "Et land av stein" er rikt illustrert, og vi stifter bekjentskap med rombeporfyr, skifer, granitt, eklogitt og en mengde andre kjente og ukjente bergarter. Boka er et funn for alle som er interessert i geologi og natur og som er nysgjerrig på hva landskapet rundt oss og grunnen under oss består av.
Endelig en norsk bok om trærne i landet vårt! Gå på oppdagelsesferd og gjenkjenn de ulike tresortene.Denne vakre boka inneholder detaljerte beskrivelser av de over 30 ulike tresortene som vokser i Norge. Hver tresort beskrives med karakteristiske kjennetegn, utseende og voksested. Forfatteren viser deg hvordan du kan kjenne igjen tresorter ut fra blader, stammer, vekstmønster og lokalisering. Boka er rikt illustrert med foto og tegninger.I tillegg kan du lese om og la deg fascinere av hvor variert det norske skoglandskapet er, om gamle skoger i Norge, om hvordan skogen rommer de forskjelligste livsformer. Dette er en bok du kan lese i hjemme, eller ta med deg på turen.
«Takkemat» inneholder en rekke inspirerende oppskrifter på tradisjonsrike retter, som søstrene og takkeentusiastene Ane og Gry har med seg fra barndommen, eller som de har fått fra andre. Her er tykklefse, tynnlefse, Nordlandslefse, trønderpjalt, kjøttlefse, krinalefse og ikke minst møsbrømlefse, ulike flatbrød, sveler og lapper, pannekaker, scones og potetkaker, og masse annet godt. Takken er super til tradisjonsmat, men også til retter som wraps, tortilla og nanbrød. Her er i tillegg oppskrifter på småretter og middager, som kjøttkaker og fiskekaker. Alt kan man praktisk talt lage på en takke. Har du ikke en, kan du bruke stekepanne. Fordelen med en takke, derimot, er at du kan lage mye mat samtidig, og dermed spare tid. Og så er det en sosial måte å lage mat på. Det er koseligere å være sammen med gjestene enn å stå å steke for seg selv. Takken er et samlingspunkt. De inspirerende oppskriftene på takkemat får du i denne boka!
Endelig en kokebok fra toppbloggeren Kokkejævel, med middager for hele året rundt Hva skal vi ha til middag i dag? spørres det hver dag, året rundt i norske hjem. Her får du svaret, servert av Asbjørn Sandøy, bedre kjent som Kokkejævel. Mottoet hans for boken er at maten skal være god og hjemmelagd, men ikke komplisert. Du skal få tak i råvarene overalt i hele landet, og selv sløve tenåringer skal klare å følge oppskriftene. Kokkejævel serverer klassikere som fiskegrateng, karbonader og fårikål, men også mer eksotiske innslag som småsint scampisalat, din egen Bali kyllinggryte og rulla reinskinn. Denne kokeboken vil gi deg og familien din en mer smakfull hverdag.
Knuteboka er både en kulturhistorisk, praktisk og nyttig bok om knuter, om hvordan de fungerer og hvordan du kan lære deg disse livsviktige knutene. For den som ferdes i fjellet, på sjøen, på vei hjem med flatpakkede IKEA-møbler på biltaket, eller trenger å lære seg slipsknutens hemmeligheter eller hvordan knyte skolisser på den riktige måten, er dette boka. Forfatteren forklarer på en enkel og systematisk måte hvordan hver knute skal slås, ledsaget av instruktive illustrasjoner. Han har også intervjuet en rekke personer som bruker knuter i sin hverdag, fra fjellklatreren til regattaseileren til fiskeren til kirurgen m.fl. I tillegg krydres teksten med personlige beretninger om episoder fra forfatterens eget liv der knuter har stått i fokus, på godt og vondt. Det du ikke får vite om knuter og bruk av dem i denne boka, er rett og slett ikke verdt å vite.
Hele grunnskolens pensum i matte blir enkelt og lettfattelig forklart i de tre bøkene «Bli god i matte med Mattedama 1.-4. klasse», «Bli god i matte med Mattedama 5.-7. klasse» og «Bli god i matte med Mattedama 8.-10. klasse». Nå blir matteleksene enklere! Mattedama viser deg hvordan matematikk kan være enkelt og hvordan matteleksene blir enklere. Boka tar for seg læreplanen i matte og går grundig, men lettfattelig gjennom alle kompetansemålene for de ulike skoletrinnene. Boka er delt opp i hovedområder med temaer du skal gjennom, og hvert tema har et eget oppslag. Her finner du regler og formler, oppskrifter og gode forklaringer på hvordan du skal gå frem trinn for trinn. Morsomme eksempler fra hverdagslivet illustrerer godt hvordan matematikken brukes i praksis. Med «Bli god i matte med Mattedama»-bøkene er elevene godt rustet til å forstå og ha det gøy med matematikken!
En gøyal og annerledes julekalender om naturens og vinterens gåter. Bruk tiden før jul til kos og opplysning for hele familien! Hver dag i adventstiden byr NRKs kjente programleder Selda Ekiz på en ny hemmelighet fra naturens verden, og særlig det som handler om vinter og jul. Hva er frostrøyk? Hvor blir fuglene av om vinteren? Hvordan lager man islykt? Og hva er egentlig gull, røkelse og myrra? Helt siden Selda var programleder i Newton, har hun formidlet naturens mysterier til barn og unge på en gøyal, enkel og morsom måte. Boken er formet som en vakker julekalender. Hver side må sprettes opp for å finne svaret på dagens hemmelighet, og den er gjennomillustrert med tegninger som vil få hele familien i julestemning.
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.